Kolibri Games își deschide cel de-al doilea studio în București, România

Compania de jocuri pentru dispozitive mobile cu sediul în Berlin și-a deschis un studio în capitala României, Kolibri Games București, care va dezvolta independent noi jocuri idle

București | Kolibri Games își extinde operațiunile deschizând un al doilea studio. Prin urmare, echipa de la sediul companiei din Berlin, care își mărește rapid personalul și care numără peste 120 de membri își urmează planul de extindere a portofoliului său de jocuri idle în 2020.

Noua sucursală, situată în București, capitala României, este condusă de șeful studioului, dl. Ștefan Șovu și aceasta se va axa pe crearea de noi jocuri în cadrul universului Idle Myner Tycoon - jocul de succes al companiei cu peste 150 de milioane de descărcări până în prezent.

Stefan Sovu, Kolibri Games Bucharest Head of Studio

Dl Șovu, un dezvoltator și antreprenor de jocuri cu experiență (care s-a ocupat anterior de Bandai Namco și este fondatorul Profane Studios) raportează direct celor doi președinți ai Kolibri Games, Stammler și Sadowski. El este însărcinat cu înființarea sucursalei din București și, ulterior, cu extinderea echipei la aproximativ 50 de persoane la jumătatea anului 2021.

Expansiunea Kolibri Games are loc ca urmare a achiziționării acesteia la începutul anului de către compania franceză Ubisoft, un gigant în domeniul jocurilor și face parte dintr-o strategie mai extinsă de creștere, pe care tânăra companie o implementează în acest moment, profitând de rețeaua globală și de imensul nivel de expertiză al noului său partener.

Daniel Stammler, co-președintele și co-fondatorul Kolibri Games declară:

Ne bucurăm să îl avem pe Ștefan în echipa noastră și avem încredere că am găsit persoana potrivită care să se ocupe de coordonarea și expansiunea acestei noi operațiuni. Suntem ferm convinși de potențialul Idle Miner Tycoon și suntem foarte entuziasmați să lucrăm și la alte jocuri noi care vor extinde universul celui mai de succes joc al nostru până în acest moment.

Ștefan Șovu, șeful studioului Kolibri Games din București, adaugă:

Sunt entuziasmat de această oportunitate de a crea noi jocuri pe baza celor mai de succes jocuri idle care există. În plus, sunt mândru că pot răspunde acestei provocări în țara mea de origine, unde se află o comunitate de creatori de jocuri incredibil de talentați.
Despre Kolibri Games

Înființată în 2016 într-o garsonieră de studenți sub numele Fluffy Fairy Games de către un grup de studenți de la informatică și afaceri, Kolibri Games este o tânără companie de jocuri cu sediul în Berlin, Germania. Echipa a dezvoltat primul lor joc, Idle Miner Tycoon în doar opt săptămâni, datorită abordării lor specifice foarte eficiente. Ei continuă să își îmbunătățească jocurile pe baza feedback-ului primit de la jucători, urmărindu-și astfel cu perseverență obiectivul de a deveni compania de jocuri cea mai centrată pe jucători din lume. În februarie 2020, Kolibri Games a fost achiziționată de către gigantul francez în domeniul jocurilor, Ubisoft, fiind evaluată la o valoare de 160 de milioane Eur.

Idle Miner Tycoon și Idle Factory Tycoon au ajuns în total la peste 160 de milioane de descărcări, lucru care a permis companiei să crească, ajungând la peste 100 de ingineri, artiști și designeri de joc dedicați.

Povestea excepțională a dezvoltării Kolibri Games a fost remarcată în mai multe rânduri: LinkedIn a adăugat compania în Topul primelor 25 de companii nou înființate din Germania  în anul 2018; Red Herring a inclus Kolibri Games în Topul 100 al companiilor globale pentru anul 2018, iar Deloitte a acordat companiei primul loc la categoria „Companii emergente” a programului Deloitte Technology Fast 50.

Mai multe informații pe www.kolibrigames.com

Kolibri Games
Hallesches Ufer 60